söndag 7 februari 2016

Dan Bornemark har musik med oss - hela skolan
Skapande skola projekt

Varje år kan skolorna söka pengar för olika projekt inom skapande.  Vi ansökte om musik med Dan Bornemark. Mer om Dan och hans musik kan ni läsa här
Dan kommer till skolan två gånger i veckan. Han har då musik i olika små grupper med våra elever. Han har även en konsert i slutet på veckan där man kan gå in och bara lyssna på musiken. I bland är det bara Dan men han har även med sig kollegor som spelar massor med olika instrument och som sjunger. Idag är det Björn Claeson som är med.
Vi är små grupper en del elever vill bara lyssna andra vill vara med fullt ut, allt är efter deras förutsättningar. Men mycket bygger även på oss personal en del elever vågar eller vill kanske inte själva men uppskattar att se när vi som personal agerar. Vi kan påverka och skapa stämningen som krävs för att lektionen ska bli lyckad. 
Idag passade jag på att vara med för att fotografera och filma lite men så klart också att sjunga och teckna med eleverna.
Vi sjunger och tecknar tillsammans.

Det kan vara så att det bara är personalen som tecknar men eleverna iakttar oss och det är oftast lättare att förstå en orden vi sjunger. En del elever tecknar också.
Här sjunger vi om spöken.
Tillsammans agerar vi här har vi små konkreta spöken som hjälper oss till olika rörelser i sången. Det är inte viktigt att eleven själv måste hålla i spöket eller instrumentet vill de så får de gärna men annars kan personalen göra det och eleven får uppleva tillsammans med oss.

Detta instrument kan man spela med på två sätt. Trycka på en knapp eller skaka klockan.

Vi kan spela tillsammans eller spelar jag själv.


Björn Claeson med elev.


Det är också en stor förmån att kunna komma nära lyssna på instrumenten eller få testa att spela lite. Ett fantastiskt samspel skapas.


Här kommer en liten film med mer godbitar från dagens lektioner.Sist men inte minst bjuder på en bild på mig som skriver detta inlägg. Jag brukar inte se ut på detta vis. Men så klart går man in i sin roll. Dan och gänget sjunger en sång om hoppa hopprep. Jag spelar en man med skägg som lagar alla söndriga hopprep så vi kan hoppa ännu mer.Tack Dan för gott samarbete
/Nina
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar